Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Teoripodden E01: Førerkort og opplæring

I første episode av Teoripodden snakker vi om de ulike førerkortklassene og om opplæringen for klasse B.

Trafikklærer med elev som skal ta førerkort på godkjent trafikkskole

I første episode av Teoripodden, Førerkort og opplæring, tar vi for oss de ulike førerkortklassene og opplæringen du må igjennom for å få førerkort for personbil klasse B.

Teoripodden er en ganske alright podcast der vi rett og slett holder et helt teorikurs som lydbok, kun for deg. Du kan lytte når som helst og hvor som helst, og høre på teorkurset mens du driver med det du liker aller best. I hver episode tar vi for oss et tema fra trafikken, snakker om reglene som gjelder og hvordan du kan håndtere ulike trafikksituasjoner på en trygg og ansvarlig måte.

I den første episoden starter vi med grunnleggende informasjon om førerkortklassene og opplæringen som kreves for klasse B, personbil. Vi diskuterer hvilke kjøretøy du kan kjøre med klasse B, hvilke krav som må oppfylles for å få førerkort i denne klassen, og hvilke begrensninger som gjelder den første tiden du har lappen.

Vi tar også opp obligatorisk og frivillig opplæring, som antall obligatoriske kjøretimer og hva du vil møte på trafikalt grunnkurs. Vi gir også nyttige tips og råd basert på vår erfaring som trafikklærere.

En ting du kanskje kommer til å like spesielt godt, er at vi har lagt ut bilder og oppgaver til hver episode. Disse oppgavene ligner på de du kan forvente på den faktiske teoriprøven, og du får også fasit og forklaringer etter hver oppgave. Da blir det enklere å lære og forstå stoffet.

Teoripodden er laget av erfarne trafikklærere som til sammen har holdt kurs for tusenvis av elever. Episodene er mellom 5 og 20 minutter lange, slik at de er lette å følge med på i en travel hverdag. Med totalt 25 episoder kan du fullføre hele teorikurset på bare 14 dager ved å lytte til et par episoder hver dag.

Podcasten er tilgjengelig på populære podcast-plattformer som Spotify, Google Podcasts og Apple Podcasts. Når du abonnerer får du umiddelbart tilgang til alle episodene, og kan høre i det tempoet du vil. Husk å avslutte abonnementet når du er ferdig med teorikurset.