Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Om Øvingsoppgaver.no

Øvingsoppgaver.no er et produkt fra Kursoria AS. Hos Kursoria elsker vi å lære nye ting! Derfor vil du møte på oss i mange ulike sammenhenger, uansett om du skal ta teoriprøven for bil, drone-eksamen, båtførerprøven, D5L-eksamen, eksamen i medikamentregning, hørelære eller helt andre ting.

Vårt viktigste mål er at du lærer - og vi gjør det vi kan for å nå målet vårt. Derfor har vi knyttet til oss landes beste pedagoger og utviklere for å gi deg det beste grunnlaget og de beste forutsetningene for å bestå prøve og eksamen.

Vår kundeservice er bemannet 08-22 nesten hver eneste dag, året rundt. Vi svarer på store og små spørsmål, og gir oss ikke før du har bestått. Les mer om kundeservice her.

Far og sønn som forbereder droneoperasjon i utmark.

Dette blir du spurt om på droneprøven

Det er ikke mulig å si nøyaktig hvilke spørsmål du får på prøven, men det er fullt mulig å si hva du må kunne noe om. Se lista her!

Skilt utenfor Statens vegvesens trafikkstasjon hvor man tar prøve for drone A2.

Sjekkliste før droneeksamen

Ingen ting er kjedeligere enn en bomtur til Statens vegvesen for å ta drone-prøven. Særlig ikke når ventetiden er lang og nervene i høyspenn.

Ordsky med ord, uttrykk og begreper relatert til drone og droneflyging.

Drone ordliste

Enten du skal kjøpe drone eller orientere deg i regelverket, kan du komme borti ord og uttrykk du ikke har hørt før. Det er ikke noe problem, når du kan slå opp i denne ordlisten!

Far og sønn som undersøker IP-systemet på dronen.

Hva menes med dronens IP-klasse?

Flygende teknologi, som droner, har bokstavelig talt tatt helt av. Det er ikke rart! Droner har utviklet seg til å bli en svært nyttig sak, både for hobbybrukere og profesjonelle. Men vet du hva IP-klassen på dronen er?

Fire ulike veiskilt før en smal undergang. Vikeplikt, fareskilt og forbudskilt.

Vi har vært ute med kameraet!

Av og til er det forskjell på hvordan ting skulle vært, og hvordan ting er i virkeligheten. Derfor er vi stadig ute og tar bilder til teoriprøvespørsmålene våre. Nå har vi vært på tur igjen!

Trafikklærer med elev som skal ta førerkort på godkjent trafikkskole

Teoripodden E01: Førerkort og opplæring

I første episode av Teoripodden snakker vi om de ulike førerkortklassene og om opplæringen for klasse B.

Håvard, Verena og Øyvind holder teorikurs som podcast

Lyst til å høre på teorikurs som podcast?

Endelig kan du utnytte tiden på bussen, t-banen, når du jogger eller bare kjeder deg - vi har nemlig spilt inn et helt teorikurs som podcast!

Tiktok-profilen til Øvingsoppgaver.no

Lær teori på vår nye Tiktok!

Fest setebeltet og bestå teoriprøven med null feil ved hjelp av vår nye Tiktok!

Trafikkskilt med egne regler for kjøring om vinteren

Tre gode grunner til å øve til teoriprøven nå

Joda, vi vet at Solo, bakken, afterski og er digg. Men det vi vet er at det er enda diggere når man ikke trenger å stresse med teoriprøven. Sjekk våre tre gode grunner for å få bli ferdig med teorien nå!

To ungdommer på hver sin elektriske sparkesykkel

Nye trafikkskilt for elektrisk sparkesykkel

Nylig ble elsparkesykkel omklassifisert til motorvogn, med alle krav og konsekvenser det har for sikkerhetsutstyr, forsikring osv. Men vi har også fått nye trafikkskilt.

Nettbrett og datamaskin med viktig informasjon om drone

Nyttige lenker og apper for dronepiloten

Enten du nettopp har fått kloa i din første drone, eller du har drevet med drone i mange år - her er oppslagsverket du alltid har drømt om!

Fly går inn for landet på en flyplass - eller lufthavn

Husk forskjellen på lufthavn og flyplass

Enhver droneflyger kjenner til regelen om minsteavstand til nærmeste lufthavn: 5 kilometer. Men nå har Luftfartstilsynet presisert at regelen ikke gjelder for flyplass.

Julenissen med førerkort fra Øvingsoppgaver.no

En julehilsen fra Mangus

En liten julehilsen fra sjefen på Øvingsoppgaver.no

En bonde bruker drone i arbeidet på åkeren

Slik får du jobb som dronepilot

Droner er kommet for å bli, og mange av dem som tar dronesertifikat har lyst til å jobbe med droner. Det er mange muligheter for den som er interessert å ha droner som yrke, enten som freelancer eller som ansatt i et stort firma.

Rundkjøring med biler som skal til venstre

Blinklys til venstre i rundkjøring

Nå skal vi en gang for alle oppklare dette med blinklys til venstre i rundkjøring - både juridisk, etisk og praktisk. Selvfølgelig har vi plass til en liten tl;dr også.