Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Sjekkliste før droneeksamen

Ingen ting er kjedeligere enn en bomtur til Statens vegvesen for å ta drone-prøven. Særlig ikke når ventetiden er lang og nervene i høyspenn.

Skilt utenfor Statens vegvesens trafikkstasjon hvor man tar prøve for drone A2.

Vi har aldri hatt flere duppeditter til å hjelpe oss å huske det vi skal. Samtidig er det så lett å gå glipp av detaljer - har jeg husket alt?

Når du skal ta droneprøven må du til en av Statens vegvesens trafikkstasjoner. Der fungerer det på samme måte som hvilken som helst annen teoriprøve, med en datamaskin, spørsmål og alternativer, og ingen hjelpemidler tillatt unntatt kladdeark og kalkulator.

Ikke hvilken som helst kalkulator, men den kalkulatoren du får opp på skjermen når spørsmålet krever utregning.

Ikke så langt unna hvordan oppgavene våre fungerer, altså.

Dette er sjekklisten over ting du må huske når du skal ta eksamen i drone A2:

1. Ta nettkurset på flydrone.no

Nettkurset til Luftfartstilsynet har fått mye kritikk fordi det ikke dekker hele pensum. Men, det er obligatorisk, så det er bare å stampe seg igjennom.

2. Øv med spørsmålene våre fra prøven

Vi har haugevis med spørsmål fra droneeksamen, i tillegg til at vi får tilbakemeldinger hver uke fra dem som har tatt prøven. Det gjør oss oppdaterte og relevante for deg som skal ta droneeksamen. Sjekk gjerne pensum for drone A2, så du er sikker på at du har fått med alt.

3. Oppmelding/booking av time for prøve

Du melder deg på prøven via Statens vegvesen sine nettsider. Velg Min side - Bestill tid til teoriprøve, og så må du huske å velge droneprøve og ikke motorsykkel eller noe annet gøy.

4. Gyldig legitimasjon

Det er kun du som er deg, og gyldig legitimasjon med bilde må fremvises. Gyldig legitimasjon kan være førerkort eller pass. Men husk: Bildet må ligne på deg. Det er ikke nok at legitimasjonen er gyldig, rent praktisk.

5. Betaling

Betaling gjøres normalt ved oppmelding eller på trafikkstasjonen. Husk dekning på kortet eller kontanter.

Og ikke minst - unngå å svare feil. Det er kanskje det viktigste, når du først har kommet så langt og sitter foran datamaskinen hos vegvesenet.